Латвійська Республіка запевнила у повній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України

Латвійська Республіка запевнила у повній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України

15.03.2022

Львівська обласна рада отримала відповідь від Державної канцелярії Республіки Латвії на відкрите звернення депутатів Львівської обласної ради до країн-членів НАТО з проханням негайно закрити небо від військової авіації Росії та сприяти якнайшвидшому отриманню Україною допомоги у вигляді винищувачів.

Відповідне звернення було підтримане головами громад Львівщини, Асоціацією місцевих рад "Ради Львівщини" та розіслано керівництву всіх країн-членів НАТО.

У відповіді на звернення представники влади Республіки Латвія, зокрема зазначають, що «порушуючи міжнародне право, під сфабрикованим приводом і поширюючи неправдиву інформацію, Росія прагне насильницькими засобами спричинити зміну політичного керівництва та зовнішньополітичного курсу України. Повністю засуджуючи дії Росії, Латвія закликає міжнародне співтовариство вжити найрішучіших заходів, щоб зупинити агресію Росії та запропонувати допомогу Україні. Ми закликаємо міжнародне співтовариство до дій шляхом введення жорстких економічних санкцій проти Російської Федерації та осіб, відповідальних за посягання на державність України».

Президент, Голова Сейму, Прем’єр-міністр та Міністр закордонних справ Латвії, від імені народу Латвії, запевняють нас у солідарності з українським народом та озвучили непохитну підтримку свободи, суверенітету та територіальної цілісності України.