Леся_150. У Судовій Вишні згадували постать Лесі Українки впродовж її грузинського періоду життя

Леся_150. У Судовій Вишні згадували постать Лесі Українки впродовж її грузинського періоду життя

19.06.2021

Сьогодні, 19 червня у Судовій Вишні Яворівського району відбувся культурно-дипломатичний захід «Леся_150. Леся і Грузія – тріумф і трагедія».

Ідея події полягає у тому, щоб показати постать Лесі Українки через призму її грузинського десятилітнього періоду життя і творчості.

Участь у заході взяли: заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутати обласної ради Наталія Галецька, Анна Ярмола, Тетяна Бей, Тарас Подвірний. 

Присутн мали можливість побувати у справжніх конюшнях та спробувати іпотерапію, яку практикувала Леся Українка у Грузії, ознайомитися із історією створення конюшень,  доторкнутися до коней, побачити кінне поло.

«Леся Українка - мрійниця, вершниця. З такою назвою чудовий культурний захід у Судовій Вишні  присвятили 150-літтю від дня народження Лесі Українки, її життю та творчості в Грузії.
На старих австрійських конюшнях у Судовій Вишні ми справді потрапили в іншу атмосферу. Культурна спадщина часів Лесі додає ваги її особі і творчості», - зазначив Юрій Холод.

Впродовж дня в рамках заходу відбувались майстер-класи та воркшопи,  книжкова презентація найновіших видань про творчість Лесі Українки, фудкорти, працювала  художня майстерня для "Дітей сонця", конкурс малюнків, а також презентація інтерактивної гри «Моя непізнавана Леся».  

Також гості могли побачити театральний етюд-уривок «Лісової пісні» та показ етноодягу з різних регіонів.