Львів серед восьми українських міст, де досі триває весна. Французька, - Юрій Холод

Львів серед восьми українських міст, де досі триває весна. Французька, - Юрій Холод

14.06.2021

В межах  щорічного фестивалю “Французька Весна” у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика відбувся концерт «Caprice romantique» молодого французького піаніста Максіма Зеккіні. Привітав присутніх заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Французька весна мандрує Україною. Це і покази новинок французького кіно, виставки, презентації, творчі та мистецькі заходи. Переконаний, всі ми отримали неймовірне естетичне задоволення, збагатилися духовно та ще глибше пізнали витончену культуру Франції. 

Сьогодні ж усім бажаю гарного перегляду та справжньої насолоди», - зазначив під час вітального слова Юрій Холод.

Максім Зеккіні – один з небагатьох музикантів, які практикують гру лівою рукою. Його репертуар складають більш ніж 600 творів, з яких значна частина – твори саме для лівої руки, де двома першими пальцями він виконує мелодію, а акомпанемент до неї – трьома іншими.

У львівській події Максім Зеккіні презентує композиції для лівої та обох рук. Дебюссі, Равель, Сен-Санс, а також улюблену музику до «Шербурзьких парасольок» та пісень Шарля Азнавура, Едіт Піаф та інших.

“Французька весна” в Україні відбувається під егідою Посольства Франції в Україні, Французького інституту та громадської організації  "Альянс Франсез" Львова.

Вистави,  кінопокази, фотовиставки, концерти класичної музики, зустрічі з митцями та інтелектуальні обговорення чекають відвідувачів фестивалю у Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Рівному та Харкові.