Львівщина, Луганщина, Івано-Франківщина і Донеччина підписали меморандум про співпрацю в рамках проєкту «Змінимо країну разом»

Львівщина, Луганщина, Івано-Франківщина і Донеччина підписали меморандум про співпрацю в рамках проєкту «Змінимо країну разом»

09.12.2019

Сьогодні, 9 грудня, на Сколівщині відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом» між Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово цивільною адміністрацією, Донецькою обласною державною адміністрацією – обласною військово цивільною адміністрацією, Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», ТОВ «ДТЕК».

«Дуже приємно, що до нашої спільної з Луганщиною програми «Змінимо країну разом», яка включає освітні, культурні і медійні обміни, сьогодні доєднуються ще дві великі області – Івано-Франківщина і Донеччина. Ми переконанні, що завдання, яке ми перед собою ставимо – зшивати країну і робити громадян ближчими, нам тепер вдаватиметься краще», - прокоментував підписання меморандуму голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Підписаним документом задекларовано такі напрямки співробітництва:

1. Підтримка здійснення міжрегіональних обмінів на конкурсній основі між закладами Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей у трьох сферах: освітній, культурній та інформаційній. Організацію та адміністрування конкурсів здійснюватиме Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

2. Підготовка спільних проєктів для участі у відкритих конкурсах, спрямованих на налагодження міжрегіональної співпраці, зокрема проєкту «Схід і захід разом: освітня співпраця від Донбасу до Карпат» для конкурсу у рамках Програми підтримки секторальної політики – підтримка регіональної політики України.

3. Організація та проведення спільних заходів в освітній сфері, зокрема обмінів педагогічними працівниками й інтеграційних заходів для школярів, спрямованих на формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю чотирьох регіонів.

4. Організація та проведення спільних заходів в культурній сфері, зокрема ініціативи інтеграційного заходу для молоді «Різдво культур», що має на меті презентацію культурних традицій різних регіонів.

5. Реалізація проєктів співпраці між засобами масової інформації Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей.

6. Проведення спільних заходів на території Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей, що мають на меті поширення позитивного досвіду міжрегіональної співпраці.

7. Інші форми співробітництва.

До слова, підписання відбулося в межах конференції «Співпраця задля розвитку», яка відбувається 9-10 грудня на Сколівщині за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.