Львівщина підтримує Марафон відповідальності Фонду Богдана Гаврилишина

Львівщина підтримує Марафон відповідальності Фонду Богдана Гаврилишина

03.06.2021

Сьогодні, 3 червня, у Жовкві заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутат облради Захар Миляник, місцева влада та активісти долучилися до Марафону відповідальності, який п’ятий рік поспіль проводить Фонд Богдана Гаврилишина.

Акція передбачає, що активні небайдужі українці висаджують зернятка соняшника, спеціально виведеного сорту до 90-річчя Богдана Гаврилишина. Цей сорт так і називається «Богдан Гаврилишин».

За умовами марафону, ті, хто висаджує рослинки, має за ними доглядати якийсь час та написати публічно про те, що означає для нього особиста відповідальність. 

«Маю честь долучитися до #марафон_відповідальності від Фонд Богдана Гаврилишина і посадити спеціальні зернята соняшника сорту «Богдан Гаврилишин» у Жовкві. Такий марафон є заохоченням до особистої відповідальності кожного з нас. Для мене відповідальність - не стояти осторонь і не чекати змін, а творити їх. Коли досягаєш малого, рухатися вперед, вимагати дій і результату насамперед від себе. Будь-які зміни треба починати  з малого. Саме тому реформа децентралізації, становлення громад - дуже важлива справа. Громади Львівщини мають стати сильними та успішними.
І вони стануть такими тільки коли ми, кожен на своєму місці, усвідомимо відповідальність за зміни. За якісні ремонти і будівництво доріг, лікарень, шкіл, за розвиток дітей, за те, щоб людям тут, вдома, жилося добре, щоб не треба було їхати закордон у пошуках кращої долі», - зазначив Юрій Холод.

Також Юрій Холод в межах поїздки до Жовкви оглянув ремонт вулиці Вокзальної - це об’їзна, яку завершили ремонтувати днями. Вона, зокрема, скоротить тривалість добирання до відомого відпустового місця - Крехівського монастиря. Окрім того, разом з головою Жовківської ТГ Олегом Вольським подивилися приміщення для рекострукції під дошкільний навчальний заклад у с. В`язова.