ЛЬВІВЩИНА СВЯТКУЄ 27-МУ РІЧНИЦЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

ЛЬВІВЩИНА СВЯТКУЄ 27-МУ РІЧНИЦЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

28.08.2018

Сьогодні, 24 серпня, – у День Незалежності України у межах урочистостей керівництво області, народні депутати, військовослужбовці та громадськість поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві у Львові. Участь у заході взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, керуючий справами облради Валентин Харлов.

Андрій Білоус від імені голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина та всього депутатського корпусу привітав громаду Львівщини з Днем Незалежності України. «Міцність нашої незалежності проходить випробування на сході країни. Військовослужбовці й добровольці захищають нашу незалежність. Але й тут, у тилу, працюють люди, які своєю працею утверджують незалежність України», - сказав він.

Відтак за дорученням Голови Верховної Ради України Андрій Білоус вручив відзнаки Верховної Ради видатним мешканцям Львівщини.

Цього дня у всіх храмах області тривають молебні «За Україну».

Також упродовж дня працює виставка, присвячена 100-річчю відродження української державності на площі біля пам’ятника Т. Шевченку, і «Етноалея. Унікальна Львівщина» на просп. Свободи.

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного до 17:00 год. відбувається день відкритих дверей. Тут демонструють зразки бронетанкової та стрілецької зброї, навчально-матеріальну базу.

Увечері, 17:00 – 18:00 год. на гостей свята очікує Акафіст до Пресвятої Богородиці у виконанні Львівської Державної Академічної чоловічої хорової капели «Дударик» на площі біля пам’ятника Т. Шевченку. А в 19:30 – 21:30 год. – Проект «Україна. Історія сили і перемог» на площі біля будівлі Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Із повною програмою заходів можна ознайомитися – тут.