Львівщина відзначає День кримськотатарського прапора

Львівщина відзначає День кримськотатарського прапора

26.06.2024

Щороку 26 червня в Україні відзначають День кримськотатарського прапора. Це неофіційне свято, що символізує єдність поколінь кримських татар та їхню боротьбу за свободу і право на самовизначення. 

З цієї нагоди у центрі Львова урочисто підняли кримськотатарський стяг. Участь у церемонії взяли в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, начальник Львівської ОВА Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий, представники громади кримських татар, які проживають у Львові, громадськість.

Присутні також виконали Державний Гімн України та Гімн кримських татар і хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, полеглих за Україну.

«Український народ теж знає, що таке вигнання, що таке бездержавність, що таке окупація і неможливість урочисто підняти державний прапор. Саме прапор є і для війська, і для народу тим символом, який не можна втрачати.

Бажаю всім нам якнайшвидше вигнати окупанта зі всіх наших земель, щоб небо над Кримом і над всією Україною знову стало таким синім, як тло кримськотатарського прапора. А сонце таким золотим і світлим, як тамга на кримськотатарському прапорі. І море таким спокійним, ніби відбило в собі чисте небо.

Дай нам, Боже, сили і мудрості, єдності і перемоги. Щоб кримськотатарський прапор зайняв своє законне місце на рідній землі», - зазначив Юрій Холод.