Львівщина вшанувала пам'ять жертв Другої світової війни

Львівщина вшанувала пам'ять жертв Другої світової війни

08.05.2024

У середу, 8 травня, у Львові відбулися скорботні заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та перемоги над нацизмом в Другій світовій війні 1939-1945 рр.

Представники обласної та міської влади, депутати,  військові, громадськість запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328»  у Львові.

Священники провели чин екуменічної панахиди. 

«Сьогоднішній день – це нагадування: про численні жертви, про зруйновані будинки, про дітей війни, про випалену українську землю. Такі ж страждання терпить наша держава і зараз.
Маємо пам’ятати про жертви та той гіркий досвід, який пережила наша Україна. Слава кожному захиснику і захисниці, які боронять нашу державу. Вічна пам’ять усім полеглим у Другій світовій війні», - зазначив під час виступу в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

Концтабір для військовополонених «Шталаг-328» діяв на території Цитаделі в роки Другої світової війни. Упродовж 1941-44 років нацисти  за різними даними утримували тут понад 284 тис. військовополонених. Понад 142 тисячі вбили або замордували.