Львівська національна філармонія закликає долучитися до VIII Відкритого міжнародного музичного маратону пам’яті Василя Сліпака

Львівська національна філармонія закликає долучитися до VIII Відкритого міжнародного музичного маратону пам’яті Василя Сліпака

27.06.2024

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська національна філармонія ім. Мирослава Скорика» запрошує 28 – 30 червня долучитися до VIII Відкритого міжнародного музичного маратону пам’яті Василя Сліпака. Захід присвячений полеглим за Україну артистам.

«Уже вісім років поспіль наприкінці червня ми із болем та гордістю згадуємо Василя Сліпака – мужнього українського воїна, Героя України, чиє життя 29 червня 2016 року у степах Донеччини обірвала ворожа снайперська куля.

Василь Сліпак був талановитим вокалістом з унікальним тембром, володарем особливого голосу, у якому поєднався діапазон баритона та контртенора, справжньою оперною зіркою з блискучою європейською кар’єрою, солістом Паризької національної опери, який чимало зробив для підтримки культурних зв’язків між Україною та Францією, музикантом, що свідчив всьому світу про красу української пісні. Але поряд з тим він був патріотом із палким серцем, який не зміг залишитися осторонь, коли в 2014 році в Україні розпочалася війна. Спершу він жертвував кошти на допомогу Україні, довгий час займався волонтерством, а згодом вирушив на фронт», - зазначили у філармонії.

Розклад заходів:

28 червня, 19:00 год. - Бароко l’immortelle

29 червня, 17:00 год. - Молитва для Василя

29 червня, 20:00 год. - Діалог сучасності

30 червня 17:00 год. - «Я нічого не боюсь»

30 червня, 20:00 год. - З Франції з любовʼю