Львівська обласна рада подала заяву про приєднання до Ініціативи трьох морів

Львівська обласна рада подала заяву про приєднання до Ініціативи трьох морів

06.06.2022

Під почесним патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди у Любліні сьогодні, 6 червня, розпочався Конгрес місцевого самоврядування Ініціативи трьох морів. Участь у заході беруть представники органів місцевого самоврядування з Польщі, Румунії, Литви, Словаччини, Австрії, Болгарії, Естонії, Латвії, Словенії, Хорватії, Чехії та Угорщини, які входять в Ініціативу трьох морів.

Упродовж двох днів обговорюватимуть нові формати міжрегіонального співробітництва, зокрема потребу в солідарності та підтримці українських регіонів, наплив вимушених переселенців з України та прикладні інструменти гуманітарної допомоги їм.

У межах конгресу Львівська обласна рада офіційно подала заяву про приєднання як асоційованого члена до Мережі регіонів трьох морів.

Документ передав депутат облради Ростислав Добош.

«Маємо ідеї, які би могли, на наш погляд, стати потенційними проєктами для успіху Тримор’я. Це – розбудова логістично-транспортної інфраструктури прикордоння, створення Центру міжнародної співпраці у Львові та спільна промоція українських експортерів.

Прошу, щоб ці проєкти реалізовувалися вже зараз, не чекаючи перемоги України над росією. Адже це саме ті проєкти, які дають ресурс для нашої перемоги.

Переконаний, що ініціатива Тримор’я за участі Львівської, Одеської, Тернопільської та Волинської областей може стати ще потужнішою та продемонструвати абсолютно новий рівень економічної і транскордонної співпраці», - наголосив Ростислав Добош під час панельної дискусії «Мережа регіонів трьох морів – співпраця з українськими регіонами».

Користуючись нагодою депутат від імені мешканців Львівщини та всіх українців подякував європейським країнам за підтримку України.

Довідково:

Ініціатива трьох морів (ІТМ), також відома як Ініціатива Балтійського, Адріатичного, Чорного морів (БАЧМ), або просто Тримор'я – міжнародна економічна та інфраструктурна ініціатива, що об'єднує 12 країн Європейського Союзу, розташованих поблизу Балтійського, Чорного й Адріатичного морів. Ініціатива спрямована на створення регіонального діалогу з різних питань, що стосуються країн-членів.