Львівська обласна рада та Рада арбітражних керуючих співпрацюватимуть – підписано меморандум

Львівська обласна рада та Рада арбітражних керуючих співпрацюватимуть – підписано меморандум

10.03.2021

Сьогодні, 10 березня, між Львівською обласною радою та Радою арбітражних керуючих Львівської області підписано меморандум про співпрацю за участі голови обласної ради Ірини Гримак та голови Ради арбітражних керуючих Львівської області Мар’яна Чорнія. 

Основними завданнями є захист інтересів органів місцевого самоврядування при застосуванні процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, запобігання банкрутству комунальних підприємств регіону, сприяння у виявленні ознак неплатоспроможності комунальних підприємств та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

«Сподіваюсь, що досвід і консультації фахівців, яких об’єднує ця рада, стане в нагоді керівникам комунальних підприємств в питаннях підвищення фінансової дисципліни, а також в спірних ситуаціях, які можуть виникнути в їхній роботі», -  зазначила Ірина Гримак.

Як наголосив Мар’ян Чорній, він сподівається на плідну та результативну співпрацю задля наших громад та формування позитивного іміджу інституту арбітражного керуючого та інституту місцевого самоврядування в Україні. 

Слід додати, що в межах меморандуму здійснюватиметься обмін інформацією про плани діяльності, проєкти і програми, розроблятимуться проєкти нормативно-правових актів у сфері банкрутства, пропозицій до них і чинного законодавства, спрямованих на оптимізацію захисту прав учасників справ про банкрутство.