Львівська обласна рада висловлює співчуття з приводу смерті Петра Франка

Львівська обласна рада висловлює співчуття з приводу смерті Петра Франка

29.05.2024

На 90-му році життя помер почесний голова Всеукраїнського Товариства політичних в'язнів і репресованих, письменник та громадський діяч Петро Франко.

Петро Франко народився 4 липня 1934 року в селі Глиниці Львівської області. 15-річним юнаком за участь у національно-визвольній боротьбі був ув'язнений та засуджений на 5 років особливих концентраційних таборів. Реабілітований 1991 року.

Петро Франко був членом комісії Львівської обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих, членом Міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій Львівської облдержадміністрації, радником голів Львівської обласної ради. 
1992 року його обрали головою Львівського обласного Товариства політичних в'язнів і репресованих, а з 2010 по 2015 роки був головою Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих.

Активно долучався до відновлення національної пам`яті: був членом організаційного комітету з відновлення військового меморіалу Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі та спорудження військового меморіалу Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі. Член організаційних комітетів спорудження у Львові пам'ятників Степанові Бандері, Романові Шухевичу, митрополиту Андрею Шептицькому, Героїв ЗУНР та УГА… Автор понад двох десятків книжок та ста двадцяти опублікованих статей.

Львівська обласна рада висловлює щирі співчуття рідним Петра Франка. 

Вічна пам`ять!