Львівська обласна рада засуджує дії правоохоронців під час блокади російського вугілля у Соснівці

Львівська обласна рада засуджує дії правоохоронців під час блокади російського вугілля у Соснівці

24.09.2019

 

Львівська обласна рада сьогодні, 24 вересня, під час позачергової сесії, ухвалила звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністра внутрішніх справ України та Голови Національної поліції України щодо ситуації з торгівлею російським вугіллям.

Депутати засудили дії працівників правоохоронних органів і звертаються до Міністра внутрішніх справ України А. Авакова та Голови Національної поліції України С. Князєва з вимогою негайно  провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності, а також на час розслідування відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області - начальника кримінальної поліції Василя Віконського. 

Довідково:
На залізничну станцію Сілець-Завонє м. Соснівки  10 вересня 2019 року прибуло 113 вагонів, завантажених російським вугіллям. 21 вересня 2019 року  Національна поліція розігнала активістів, які блокували залізничні вагони з  російським вугіллям у Соснівці. Мало місце необґрунтоване застосування сили до мирних протестувальників, серед яких були волонтери, учасники АТО, шахтарі та місцеві жителі.