Львівський історичний музей представив свої експонати на виставці у Військовому музеї литовського Каунаса

Львівський історичний музей представив свої експонати на виставці у Військовому музеї литовського Каунаса

31.05.2024

У Військовому музеї імені Вітаутаса Великого у литовському  Каунасі відкрилася виставка  "Сарматські воєначальники", яка розкриває мужність і культурну спадщину відомих і шанованих воєначальників 16-17 століть у Литві, Польщі та Україні. На виставці представлено понад 200 автентичних артефактів наданих у тимчасове користування з 15 музеїв України, Польщі та Литви.  

До виставки долучився і Львівський історичний музей, який надав свої експонати. 

Відвідали музей та оглянули експозицію в рамкам офіційного візиту до Каунасу в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод спільно з директором Львівського історичного музею Романом Чмеликом. Також в музеї відбулися заходи, присвячені 663 року від дати заснування міста.

Участь у святкуванні взяли Міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас, заступник Міністра національної оборони Литви Жальвінас Томкус, директорка Військового музею ім. Вітаутаса Великого Ріта Малігаускене, волонтери Іраїда та Михайло Юзько, представники місцевої української дипломатії, діаспори та інші почесні гості.

Від імені Львівщини та Львівської обласної ради Юрій Холод вручив поважним гостям цінні подарунки та подякував за підтримку України і її народу. 

«Спільні сторінки історії та тісні культурні контакти, взаємоповага та подібні офіційні візити на всіх рівнях сприяють порозумінню і багатовіковій дружбі і співпраці між нашими державами. Вірю, що за підтримки наших партнерів ми переможемо ворога, виженемо російських зайд, відбудуємо та розвинемо нашу державу у міцному колі партнерів в ЄС та НАТО», - наголосив Юрій Холод.

Також сьогодні, 31 травня, в музеї відбудеться презентація каталогу «За волю України».