Мала академія наук оголосила конкурс для юних дослідників «Кристали»

Мала академія наук оголосила конкурс для юних дослідників «Кристали»

13.01.2023

Стартує всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали». Його унікальність у тому, що школярі проводитимуть власні дослідження у процесі вирощування власних кристалів вдома.  

Конкурс для любителів хімії та природничих наук започаткував доктор хімічних наук і вчений у галузі кристалохімії Євген Гладишевський. Колектив комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна Мала академія наук» запрошує до участі в конкурсі школярів Львівщини. Для учасників з кожної вікової категорії окремі умови та критерії оцінювання робіт.  

Наприклад, для тих, кому 6–12 років, конкурс проходитиме в 1 етап.  

Усі, хто заповнить онлайн-заявки на сайті Малої академії наук тут з 15 лютого отримають назву речовини та  інструкції для вирощування кристалів вдома під наглядом дорослих. Через два місяці, до 31 березня 2023 вирощений кристал слід упакувати, підписати і відправити для оцінювання, або ж записати коротке відео у якому розповісти про результат своєї роботи.   Журі перегляне усі роботи та визначить переможців.  

У конкурсі є чотири номінації: «Найякісніший кристал», «Найбільший кристал», «Найоригінальніший кристал» і «Віртуальний кристал». У кожній оберуть двох переможців.  

Учнів старших класів, віком від 13 до 18 років запрошують подавати онлайн-заявку й тези науково-дослідницької роботи на тему «Кристали: магія і технології». Надсилати їх слід українською чи англійською (на вибір) до 20 березня 2023 року на електронну скриньку crystals.lviv@gmail.com.  

«Заохочуйте учнів взяти участь у конкурсі, шанси здобути перемогу великі. – звертаються до педагогів та батьків працівники Малої академії наук. - Діти, які люблять ютуб-відео про дивовижні експерименти, дивляться науково-популярні серіали про гіків на «Netflix», будуть у захваті від конкурсу».