Міжнародні організації передали аквафермам України 50 тонн кормів для риб

Міжнародні організації передали аквафермам України 50 тонн кормів для риб

29.03.2024

Передача кормів українським виробникам лососевих видів риб відбулася сьогодні, 29 березня, у Львівській області. Допомогу від іноземних організацій отримали 13 акваферм.

Захід відбувся за ініціативи Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) у співпраці з Генеральною комісією з рибальства в Середземномор’ї, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державним агентством меліорації та рибного господарства України та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Участь у заході взяли депутати Львівської обласної ради, члени постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Юрій Раделицький та Степан Пилип.

«Завдяки допомоговій програмі виробники лососевих риб отримають корми для різних видів риб і для різних стадій виробництва. Дякую міжнародним організаціям за підтримку», – зазначив голова депутатської комісії Юрій Раделицький.

Загалом до FAO від виробників з різних областей України надійшла 31 заявка. З них були відібрані 13 акваферм, що відповідали критеріям програми.

Нагадаємо, Food and Agriculture Organization (FAO) започаткувала грантові програми та надає гуманітарну допомогу сільськогосподарським товаровиробникам і домогосподарствам України. Починаючи з лютого 2022 року організація передала українським фермерам рукави для зберігання зерна, набори кормів та вітамінних добавок, розподілила гранти малим виробникам та кооперативам, а також ваучери на закупівлю реманенту.