Музей наївного мистецтва імені Марії Примаченко створять у Львові

Музей наївного мистецтва імені Марії Примаченко створять у Львові

31.10.2023

У Львові планують створити Музей наївного мистецтва імені Марії Примаченко, де будуть твори мисткині, а також Никифора Дровняка та інших шанованих митців наївного мистецтва.

Відповідний меморандум про співпрацю сьогодні, 31 жовтня, підписали  між Львівською обласною радою, обласною військовою адміністрацією, Національним музеєм народної архітектури та побуту України і благодійним фондом «Петра». 

«Фінансувати створення нової культурної установи зголосився БФ «Петра». Кошти фонд планує залучити через благодійні мистецькі проєкти у всьому світі. Одним із перших стане виставка робіт Марії Примаченко у галереї David Zwirner у США, яка має відбутися вже у першій половині 2024 року.

Дуже радий, що є така ініціатива від благодійного фонду «Петра», дякую всім сторонам, які разом зобовʼязалися взяти активну участь у створенні такої унікальної мистецької установи для нашого регіону. 

Насправді, саме культурні проєкти дуже часто є каталізатором для дуже крутих процесів у різних галузях. Я знаю, цей стане саме таким», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.