На Львівщині молитовно вшанували пам’ять дітей, які померли під час вагітності чи невдовзі після народження

На Львівщині молитовно вшанували пам’ять дітей, які померли під час вагітності чи невдовзі після народження

15.10.2023

У неділю, 15 жовтня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла та на Площі Ангелів у Львові молитовно вшанували пам’ять дітей, які померли під час вагітності чи невдовзі після народження, та створили символічний світловий ланцюг між різними країнами світу «Світлова Хвиля».

Захід присвячений Всесвітньому дню обізнаності про перинатальну втрату (BabyLoss Awarness Day), який щороку з 1980-х відзначають у світі в жовтні.

Подію організовувала громадська організація «Перинатальний хоспіс – Слід Життя» спільно з Львівської обласною радою.

«15 жовтня це не болісна хвилина, а важлива нагода дивитися вище понад біль втрати: дивитися з надією у майбутнє. Це день, коли згадуємо дітей та відзначаємо їхні короткі життя, виголошуємо їхні імена і ділимося їхніми історіями. Історіями, яких зазвичай ніхто не хоче чути; імена, які часто забуваються в мовчанні. Це не зустріч сліз і розчарування, навіть більше – це зустріч емоцій і спогадів, які стоять посередині: між тим важким, що минуло, і майбутнім, яке можна будувати.

Ціль «Світлової Хвилі» – зробити баченим, освітленим і зрозумілим те, що зазвичай приховується, заперечується нашим суспільством. Перинатальна втрата немає бути табу, а має бути описаною, розказаною, прийнятою і прожитою разом», - розповіли організатори.