На Львівщині обговорили пропозиції щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня області

На Львівщині обговорили  пропозиції щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня області

31.01.2020

Сьогодні, 31 січня, у великій сесійній залі Львівської обласної ради відбулося засідання Міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня Львівської області. Участь у засіданні взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, заступник голови облради Юрій Гудима, керівництво ОДА, представники профільних департаментів, депутати, фахівці, громадськість.

«Сьогодні ми зібралися у достатньо широкому колі, щоб обговорити та вийти на остаточні пропозиції щодо формування адміністративно-територіального устрою Львівщини. Відповідне бачення від облдержадміністрації буде передане на затвердження у Київ. У цьому році мають бути кінцево сформовані територіальні громади по усій території України і відтак восени можна було провести місцеві вибори, - зазначив Богдан Гагалюк.  – Як відомо, Львівська обласна рада на останній сесії внесла зміни до Перспективних планів  щодо п’яти районів. Тому у цих питаннях маємо шукати компроміс і розраховуємо на спільну позицію облдержадміністрації та обласної ради. Ми підтримуємо принцип добровільності об’єднання, спроможності та дієздатності наших громад. На цьому засіданні ми почули думки представників влади, людей, фахівців, тому, переконаний, спільно ми дійдемо до правильного рішення задля інтересів наших територіальних громад, щоб вони були сильними, конкурентними та відповідальними».

Міжвідомча робоча група планує підбити підсумки публічних консультацій, які тривали майже 2 тижні та мали на меті обговорити перспективний план ОТГ Львівщини в частині низки районів області.