На Львівщині обговорюють виклики та можливості для міжнародної співпраці в аграрній галузі у час війни

На Львівщині обговорюють виклики та можливості для міжнародної співпраці в аграрній галузі у час війни

15.09.2023

Нові виклики та можливості для міжнародної співпраці в аграрній галузі у час війни, досвід громадських ініціатив у реформуванні аграрного сектору України обговорюють сьогодні, 15 вересня, на міжнародній конференції, присвяченій 25-річчю Львівської аграрної палати.

Участь у заході беруть в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, депутати обласної ради, функціонери аграрної галузі з України, Польщі, Франції, Італії, Німеччини, аграрії Львівщини.

«Львівщина – єдина з усіх областей безперервно, навіть минулого 2022 року, фінансує обласну програму з підтримки аграріїв. Цьогоріч ми збільшили її обсяг ще на 10 млн грн.

Дякую українським аграріям за справжній героїзм, за працю поблизу фронту, там, де сіяти і збирати врожай часто є не так уже й безпечно.

Вдячний також тим, хто продовжував робити свою роботу навіть тоді, коли працювати в галузі було абсолютно збитково.

Спасибі й тим, хто тимчасово не сіє, і не збирає врожай, бо захищає Україну зі зброєю в руках.

Дякую всім, хто допомагає війську, стягує до України гуманітарну допомогу, всім, хто щодня працює і бореться за нашу перемогу!», - наголосив під час виступу Юрій Холод.

До присутніх також звернувся перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Завдяки ЗСУ наші незламні аграрії продовжують ефективно працювати.

Сформована системна культура використання правильних технологій  та підходів у галузі дозволяє нам навіть у складні часи мати сталі показники виробництва.

Завдяки щоденній праці, у тому числі й представників аграрних палат, ми готові долати виклики, які постають у час війни перед нашою галуззю», - зауважив Тарас Висоцький.

У межах конференції 9 територіальних громад  Карпатського регіону Львівщини, Львівська аграрна палата та Львівський національний університет природокористування підпишуть меморандум про співпрацю щодо підвищення правової свідомості та інформування громадян з питань захисту біорізноманіття транскордонних  територій  України та Польщі від популяції борщівника Сосновського (проєкт «NoHeracletum UA&PL»).

Учасники заходу дискутують на актуальні теми аграрної галузі під час тематичних панелей:

- Інституційні зміни розвитку і спроможності з формування та реалізації аграрної політики в Україні.

- Міжнародний досвід розбудови аграрних палат: можливості для України.

- Роль аграрних палат у поширенні позитивного досвіду земельної реформи. Європейський досвід формування ринку землі.

Присутні мають можливість відвідати виставку органічної продукції крафтових виробників Львівщини та презентації програм фінансової підтримки від банківських установ для сільгоспвиробників.