На Львівщині підтримують молодіжні проєкти: оголошено переможців обласного конкурсу

На Львівщині підтримують молодіжні проєкти: оголошено переможців обласного конкурсу

14.05.2024

У Львівській області сьогодні, 14 травня, оголосили переможців конкурсу з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді. Ця ініціатива впроваджується у рамках обласної програми "Молодь Львівщини".

Відтак, за результатами відкритого захисту 21 проєкт від 15 молодіжних організацій отримає співфінансування з обласного бюджету. Загальна сума фінансування становить понад 1,6 млн. грн.

Проєкти, які отримали фінансову підтримку, передбачають проведення таборів, вишколів, сплавів, походів, зустрічей та інших заходів, спрямованих на зміцнення національно-патріотичних цінностей серед молоді.

Максимально можливий обсяг бюджетного фінансування для кожного проєкту становить 85% від загальної суми кошторису витрат на його реалізацію, при цьому не перевищуючи 100 тисяч гривень.

Згідно з умовами конкурсу проект має бути обласного характеру, тобто, до його реалізації мають бути залучені учасники з різних районів області.

«Обраним організаціям довірено завдання сприяти розвитку патріотичних почуттів серед молоді та формуванню активної громадянської позиції, сприяючи таким чином позитивним змінам у суспільстві. Це крок уперед у вихованні нового покоління громадян, які прагнуть до активної участі у будівництві майбутнього своєї країни», - наголосив депутат обласної ради Сергій Оленич.