На Львівщині вшанували пам'ять Івана Франка

На Львівщині вшанували пам'ять Івана Франка

28.05.2024

 

Сьогодні, 28 травня, представники Інституту Івана Франка НАН України, Львівського національного університету імені Івана Франка, громадськість, а також депутатка Львівської обласної ради Ореслава Хомик на Личаківському цвинтарі у Львові вшанували пам'ять українського поета, письменника, публіциста, журналіста, перекладача, філософа та політичного діяча Івана Франка. До могили Каменяра поклали квіти та запалили лампадки, а священослужителі відправили чин панахиди. 

Також вшанували 108-му річницю смерті Івана Франка і у Державному історико-культурному заповіднику "Нагуєвичі". Представники місцевої влади, громадськість та працівники комунального закладу Львівської обласної ради "Адміністрація історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" поклали квіти до пам'ятника всесвітньовідомому українському поетові та долучилися до молитви-панахиди в пам'ять про Івана Франка.

Іван Франко помер 28 травня 1916 року у Львові. Упродовж своєї понад 40-літньої творчої діяльності поет, письменник, публіцист та драматург написав кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. За життя окремими книгами вийшли понад 220 видань Івана Франка, в тому числі понад 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів.