На Львівщині започаткували «Парк Героїв»

На Львівщині започаткували «Парк Героїв»

29.07.2022

На території Славського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс» у п’ятницю 29 липня заклали «Парк Героїв» та висадили перші саджанці дерев з закритою кореневою системою. Віталій Павлов, директор Славського лісництва розповів, що ідея висадити дерева різних порід з’явилася ще навесні.

«Тут ростимуть кедри, сосни, гінкго, вічнозелені секвойї. Це парк на честь наших хлопців, які зараз на фронті захищають державу. Ми їздимо до них, возимо автомобілі, техніку, різноманітну допомогу. В одній із розмов пообіцяли їм, що створимо таку алею», - пояснив Віталій Павлов.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод нагадав, що до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, на Львівщині була ініціатива виділити більше ресурсів з обласного бюджету на висаджування лісів, парків, щоб зміцнити екологію регіону.

«Тепер усі зусилля спрямовані на перемогу у війні, але парки ми теж будемо висаджувати всюди, це те що ми можемо і продовжуємо робити», - зазначив Юрій Холод. Військові теж нещодавно передали лісівникам Львівщини неординарний подарунок - уламки російських ракет, які влучали на українську землю. Як розповів в.о. генерального директора лісогосподарського підприємства «Галсільліс» Іван Підгородецький, працівники підприємства підтримують внутрішньо переміщених осіб, допомагають своїм колегам, які воюють, зокрема у 103-й та 125-й окремих бригадах Сил територіальної оборони.

«Це символічний подарунок від військових, ці уламки - елемент війни, який має нам постійно нагадувати, що боротьба не закінчилася. Кожному треба багато працювати, щоб втримати стратегічне для нашої області підприємство, отримувати прибутки й допомагати Збройним Силам України наближати перемогу», - підсумував Іван Підгородецький.