На Львівщині завершилася навчальна програма «Молодь-потенціал регіону! Твори зміни сам»

На Львівщині завершилася навчальна програма «Молодь-потенціал регіону! Твори зміни сам»

02.09.2019

 

У неділю, 1 вересня, відбулося закриття першої програми «Молодь-потенціал регіону! Твори зміни сам», яка тривала впродовж травня – серпня цього року.

У ній взяли участь 16 представників Львівщини та 3 з Луганщини, зокрема вони пройшли фахове навчання з питань державного управління, європейської інтеграції, місцевого самоврядування, комунікації та інших важливих питань для молодих спеціалістів. Крім того, учасники програми пройшли стажування у Львівській облдержадміністрації та облраді і 5 особам було запропоновано приходити на конкурси на вільні вакансії, ще 4 учасники придумали проекти для своїх громад у контексті реформи децентралізації.

Участь у заключній публічній дискусії «Виклики сьогодення України і робота на державу»  взяв керуючий справами Львівської обласної ради Валентин Харлов.

Валентин Харлов подякував організаторам за цікавий кількамісячний марафон і висловив сподівання, що досвід стажування в обласній раді допоможе у майбутньому учасникам програми.

«Потрібно ставити перед собою мету і впевнено йти до неї. Часто ми потрапляємо на певне місце праці і не завжди все знаємо чи вміємо відразу. Наполегливість і кропітка праця допомагає досягати мети», - зазначив він.

Опісля відбулося вручення дипломів учасника програми «Молодь-потенціал регіону! Твори зміни сам» та спільне фото.

Довідково:

Програми Democracy Reporting International (DRI) у партнерстві з Центром Перспективних Ініціатив та Досліджень (ЦПІД) та у співпраці з DESPRO (Швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні”), Львівською облдержадміністрацією, обласною радою, асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини» передбачала навчання молоді основам державного управління та внутрішнім особливостям роботи регіональної влади. 

Програма є продовженням «Школи майбутнього державного службовця», проведеної DRI у співпраці з ЦПІД та «Школи практичної демократії», реалізованої у співпраці з благодійним фондом «Восток-SOS». Школи були спрямовані на посилення громадської участі в прийнятті рішень на місцевому рівні та на встановлення діалогу та взаємодії громадськості з владою, а згодом їх залученості в органи державної влади місцевого значення.