На Львівщину з візитом прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні

На Львівщину з візитом прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні

22.10.2019

 

Сьогодні, 22 жовтня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та перший заступник голови ОДА Василь Лозинський зустрілися із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

Сторони обговорили політичну та економічну ситуацію в країні, зокрема події, які відбуваються на сході в зв’язку з військовою агресією Російської Федерації. Олександр Ганущин подякував пану Послу за підтримку України в її боротьбі за територіальну цілісність та допомогу східним областям, зокрема за відновлення мосту в Сєвєродонецьку Луганської області.  Також він розповів про співпрацю між Львівщиною та Луганщиною в межах програми «Змінимо країну разом».

Окрім того, під час зустрічі йшлося про можливість залучення Японії до реалізації спільних проектів в галузі охорони здоров’я. 

«У 2016 році ми маємо приклад успішної реалізації проекту в рамках грантової програми «КУСАНОНЕ» за підтримки Посольства Японії в Україні, завдяки якій вдалося придбати  лікарні ОХМАТДИТ обладнання для лабораторної діагностики, апарат штучної вентиляції легень та апарат для здійснення моніторингу за пацієнтами, - розповів Олександр Ганущин. -  Ми зацікавлені у тому, щоб така співпраця була продовжена, тому пропонуємо Посольству Японії в Україні розглянути можливість долучитися до покращення матеріально-технічного стану Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Зокрема, йдеться про проект щодо придбання фізіотерапевтичного, водолікувального та реабілітаційного обладнання для комплексної реабілітації осіб з психогенним травмами та членами їх родин, а також проведення ремонту приміщень. Сподіваюся, візит пана Посла на Львівщину сьогодні наблизить нас  в реалізації спільних соціально важливих для області проєктів».

В свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі зазначив, що йому дуже приємно перебувати на Львівщині, а також бачити ті втілені в життя ініціативи і в частині залучення інвестицій в регіон, йдеться про відкриття одного з найбільших виробництв  - компанії «Фуджікура», і щодо допомоги галузі медицини, яка перебуває в активному процесі реформування. «Ми обов’язково розглянемо запропоновані керівництвом Львівщини ініціативи щоб зрозуміти, яким чином можемо бути корисними», - додав Такаші Кураі.