На сесії обласної ради обговорять питання розвиту та результати реформування лісової галузі

На сесії обласної ради обговорять питання розвиту та результати реформування лісової галузі

29.05.2024


На сесії Львівської обласної ради заслухають інформацію керівництва Карпатського офісу щодо координації роботи філій державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України». 

Таке рішення ухвалили депутати під час засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації сьогодні, 29 травня.
Відтак депутатський корпус та громади Львівщини ознайомляться з інформацією про поточний стан справ лісового господарства, тенденції та обґрунтування щодо необхідності розв’язання виявлених проблем, подальший розвиток та результати реформування лісової галузі, залучення інвестицій.


Також депутати вирішили скерувати лист Київського еколого-культурного центру щодо заборони джипінгу в об’єктах природо-заповідного фонду до департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміінстрації для вивчення питання. Джипінг, або катання бездоріжжям на позашляховиках, мотоциклах, квадроциклах є дуже небезпечним явищем для природи, оскільки впливає на біорозмаїття, руйнує ландшафт, завдає екологічної шкоди заповідним об’єктам.


Окрім того, департамент екології та природних ресурсів ОВА поінформував депутатську комісію про оголошення конкурсів Програми ЄС LIFE у 2024 році.


Програми ЄС LIFE фінансується коштом Євросоюзу, яка дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманітття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.
Ознайомитися з повною інформацією про всі типи грантів для проектів LIFE
2024, інструкціями з підготовки заявок, термінами подачі та іншою інформацією
можна на веб-сторінці конкурсу пропозицій LIFE 2024:
https://cinea.ec.europa.eu/programmes/life_en