Навчально-реабілітаційний центр Святого Миколая допомагає вимушеним переселенцям та дітям з пост-травматичними стресами

Навчально-реабілітаційний центр Святого Миколая допомагає вимушеним переселенцям та дітям з пост-травматичними стресами

17.03.2022

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Святого Миколая» з перших днів війни займається різноплановою волонтерською допомогою. 

Разом з багатьма громадськими організаціями, активістами та волонтерами, зокрема з громадою с. Бірки Івано-Франкової територіальної громади Яворівського району, організовано передачу їжі швидкого приготування на вокзал для забезпечення потреб біженців з територій, де ведуться бойові дії.

Активна допомога надається іншим закладам освіти обласного підпорядкування, де вже знайшли прихисток діти, які тимчасово переїхали через війну з Росією, зокрема  вони отримали речі першої необхідності, медикаменти та канцелярські товари.

Також фахівці закладу систематично надають професійну підтримку евакуйованим дітям, зокрема, допомагають дітям з пост-травматичними стресовими розладами з метою зниження рівня їх тривожності та освоєння технік самозаспокоєння.

За словами директорки закладу Наталії Цимбалюк, у  БП НРЦ Святого Миколая також дали прихисток, створили умови та знайшли корм для тварин (коней та собак), яких вивезли з Одеси, а також тих, які втратили господарів під час війни.