Обласна рада привітала з професійним святом керівників фермерських господарств Львівщини

Обласна рада привітала з професійним святом керівників фермерських господарств Львівщини

20.06.2024

Із нагоди Дня фермера сьогодні, 20 червня, в Інституті сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України відбувся освітньо-інформаційний захід для працівників фермерської галузі. Від імені Львівської обласної ради фермерів з професійним святом привітали депутати Юрій Раделицький, Микола Іщук і Степан Пилип.  

Після слів вдячності аграріям за роботу голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій обласної ради Юрій Раделицький вручив грамоти Львівської обласної ради керівникам найкращих фермерських господарств області за вагомий особистий внесок у розвиток сільського господарства, сумлінну працю та високий професіоналізм.

Начальник регіонального відділення фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук розповів присутнім про особливості та механізм продажу права оренди державних земель сільськогосподарського призначення на онлайн-аукціонах та про те, що це дасть бізнесу й економіці.

Директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман поінформувала зібрання про перспективи аграрної галузі Львівщини в контексті євроінтеграції та інструменти фінансової підтримки фермерства.

Крім того, учасники заходу оглянули демонстраційний полігон інституту. Про формування врожаю та якості продукції пшениці озимої залежно від рівня технології та погодних факторів; напрями підвищення ефективності аграрного виробництва; захист рослин від шкідливих організмів залежно від погодних факторів учасникам заходу розповіли науковці галузі АПК.

Як повідомляє Головне управління статистики у Львівській області, станом на 1 січня 2024 року на Львівщині зареєстровано 1869 фермерських господарств – юридичних осіб у ЄДРПОУ. У 2023 році вони виробили 6,5 млрд.грн продукції сільського господарства (у цінах 2021 року) та забезпечили 13,4% від її загального обсягу. Дві третини продукції, виробленої фермерами (65,4%), припадає на продукцію рослинництва, 34,6% – продукцію тваринництва.