Обласна рада звернеться до Уряду та профільних міністерств вирішити питання розрахунку розподілу освітньої субвенції

Обласна рада звернеться до Уряду та профільних міністерств вирішити питання розрахунку розподілу освітньої субвенції

03.03.2021


Львівська обласна рада напрацює звернення до Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, Міністерства освіти і науки України щодо внесення змін до формульного розрахунку розподілу освітньої субвенції. 

Про це сьогодні, 3 березня, йшлося під час засідання комісії з питань освіти, науки та інновацій.

З відповідними листами до комісії звернулися низка керівників громад, у яких виникла проблема із виплатами заробітної плати педагогічним працівникам за рахунок освітньої субвенції. 

На їх думку, формульний розподіл формується на некоректних показниках. Тому вони просять обласну раду та ОДА посприяти у внесенні змін до чинної формули розрахунку, щоб для міських громад, у яких переважає сільське населення, використовувався коефіцієнт ставок педагогічного персоналу  сільських громад і, відповідно, коефіцієнти кількості учнів та нормативної наповнюваності учнів у класах для сільських шкіл.

«Дефіцит коштів на оплату праці вчителів уже відчувають деякі громади області. Маємо оперативно реагувати там, де можна допомогти вирішити проблемне питання галузі освіти. Тому на розгляд депутатів обласної ради пропонуватимемо від комісії, департаменту фінансів та департаменту освіти і науки спільно напрацьований  такий проект звернення», - зазначила голова комісії Іванна Герус.