Обласна рада звернеться до Верховної Ради України щодо перейменування села Милошевичі Пустомитівської громади в село Милошовичі

Обласна рада звернеться до Верховної Ради України щодо перейменування села Милошевичі Пустомитівської громади в село Милошовичі

28.12.2023

Львівська обласна рада сьогодні, 28 грудня, підтримала ініціативу Пустомитівської міської ради про перейменування села Милошевичі Пустомитівської територіальної громади в село Милошовичі.

Відповідно до рішення обласна рада звернеться з поданням до Верховної Ради України щодо повернення населеному пункту історичної назви – Милошовичі.

Як раніше повідомляв Пустомитівський міський голова Олег Серняк, мешканці села звернулися до Пустомитівської міської ради з проханням повернути історичну назву і перейменувати їхнє село на Милошовичі.

«У червні відбулися громадські слухання щодо перейменування населеного пункту, а в липні Пустомитівська міська рада ухвалила рішення про визнання доцільним перейменування села Милошевичі в село Милошовичі», - зауважив Олег Серняк.

Ініціативу повернення історичної назви підтримала також Львівська районна рада, свої позитивні висновки надали Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича Національної академії наук України та департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА.