Обласні депутати увійшли до складу робочої групи з питань фінансування підрозділів оборони

Обласні депутати увійшли до складу робочої групи з питань фінансування підрозділів оборони

19.12.2023

Сьогодні, 19 грудня, на засіданні комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради, члени комісії, депутати Назарій Сумало, Павло Ткачук та Едуард Леонов увійшли до складу робочої групи з питань фінансування підрозділів оборони при Львівській обласній військовій адміністрації.

Робоча група розглядатиме заявки військових частин і правоохоронних органів щодо фінансування безпекових потреб. Як повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз, у програмі «Безпечна Львівщина» на 2024 році на силовий блок передбачено близько 350 млн грн.

«Починають надходити заявки на фінансування у 2024 році. Щоби мати можливість правильно і виважено підходити до призначення коштів для військових формувань, запропоновано сформувати склад робочої групи з-поміж фахівців, людей, які розуміють, про що іде мова і людей, які знають потреби військових формувань та правоохоронних органів. До групи пропонується долучити членів профільної комісії, представників департаменту фінансів і департаменту цивільного захисту. Станом на зараз надійшли заявки від військових формувань на суму 53 млн грн і від правоохоронних органів на 28 млн грн», – зазначив Ігор Туз.

Очолить робочу групу перший заступник голова Львівської ОВА Андрій Годик.

«Спершу заявки розглядаємо на комісії обласної ради. З членами комісії напрацьовуємо спільну позицію. Відтак скеровуємо її для узагальнення на робочу групу. Кінцевий варіант заявок розглядаємо в складі робочої групи. Таким чином, раз у 10 днів, визначаємо пріоритетність заявок», – зазначив голова комісії Назар Сумало.

За пропозицією Назара Сумала, найближчим часом департамент підготує інформацію щодо невикористаних коштів з програми «Безпечна Львівщина», які також можна скерувати на потреби ЗСУ.

Комісія також прийняла рішення, необхідні для діяльності комунального підприємства Львівського обласного центру підготовки населення до національного спротиву.

Члени комісії також підтримали заявки щодо потреб військових частин та розглянула звернення депутата обласної ради Степана Буняка щодо забезпечення автотранспортом реабілітаційного центру для військових у Соснівці та фінансування ремонтних робіт і придбання обладнання для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону (Військової Поліклініки).