Обласні депутати затвердили представників від громадськості до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівщини

Обласні депутати затвердили представників від громадськості до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівщини

28.12.2023

На позачерговій сесії Львівської обласної ради, 28 грудня, депутати затвердили двох представників від громадськості до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівської області.

Представником громадськості в комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області став керівник центру допомоги Операції Об'єднаних Сил Василь Мартиняк, а представником громадськості в комісії Управління поліції охорони у Львівській області став член благодійного фонду «Легіон світла» Ярослав Ковальчук.

«Було оголошення, і всі, хто мав бажання податися від громадськості, подалися. У нас є два представники від громадських організацій, які були розглянуті та схвалені комісією за участі представників Головного управління Національної поліції й Управління поліції охорони», – зазначив голова постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

За пропозицією Назарія Сумала, рішення доповнили пунктом про щорічне звітування обраних представників на засіданні комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань.

«У комісіях мають бути принципові й досвічені люди. Люди, яких ми обираємо, є єдиними, які можуть висловити думку або заперечити поліції у питаннях планування роботи, в питаннях боротьби зі злочинністю. Вони знатимуть, чим займаються правоохоронні органи області і якою є ситуація. І вони повинні нам про це говорити», – зазначив депутат Михайло Байтала.

Довідка.

Василь Мартиняк є керівником центру допомоги Операції Об'єднаних Сил. Працював на керівних посадах в Перемишлянській районній і Львівській обласній державних адміністраціях в напрямках освіти й соцзахисту. Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації координує роботу в питаннях допомоги Збройним силам України, допомоги сім'ям загиблих, поранених, зниклих безвісти, питаннями транспортування загиблих військових, підготовки документів для поховань. Співпрацює з Центральним управлінням цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних сил України. Відзначений грамотами та державними нагородами, а також відзнакою «Народний Герой України».

Ярослав Ковальчук є членом благодійного фонду «Легіон світла» та входить до складу Добровольчого формування Львівської територіальної громади. Здобув освіту у Львівському державному університеті внутрішніх справ МВС України. До виходу на пенсію працював в органах внутрішніх справ та в Міністерстві внутрішніх справ України.