Олександр Ганущин відвідує концерт пам’яті Йозефа Рота в межах фестивалю LvivMozArt

Олександр Ганущин відвідує концерт пам’яті Йозефа Рота в межах фестивалю LvivMozArt

04.08.2019

Сьогодні, 4 серпня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у м. Броди відвідує концерт пам’яті Йозефа Рота, приурочений до 125-ї річниці з дня народження митця, та відкрив пам’ятник видатному письменнику.

Концерт пам’яті Йозефа Рота біля Руїн Бродівської Синагоги – історична подія європейського масштабу. На  2019 рік припадає  125-та річниця з дня народження письменника та 80-та річниця з дня його смерті. Постать Йозефа Рота – одного із найвагоміших німецькомовних авторів ХХ сторіччя, чия драматична доля поєднала українську, австрійську та єврейську історії, стала символом нерозривних зв’язків України з Європою. 

«Сьогодні найкращі митці світової сцени у Бродах! І дуже приємно, що разом з ними на сцені – Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» та Львівська хорова капела «Дударик». А це означає, що на Львівщині, в Україні, є спів високого духу. Дякую всім, хто долучився до цього дійства",- сказав голова облради.

Довідково:

Мойсей Йозеф Рот (нім. Moses Joseph Roth; 2 вересня 1894, Броди, нині Львівська област – 27 травня 1939, Париж) – австрійський письменник і журналіст українського єврейського походження. Твори писав німецькою, найвідомішими стали романи «Йов. Роман простої людини» (1930) та «Марш Радецького» (1932). Більшість його творів екранізовано.