Перед голосовими повідомленнями «Повітряна тривога» або «Відбій повітряної тривоги» завжди передається звуковий сигнал «Увага всім!»

Перед голосовими повідомленнями «Повітряна тривога» або «Відбій повітряної тривоги» завжди передається звуковий сигнал «Увага всім!»

16.03.2022

Нагадуємо, відповідно до порядку попередження населення про повітряну тривогу перед голосовими повідомленнями «Повітряна тривога» або «Відбій повітряної тривоги» завжди передається попереджувальний звуковий сигнал «Увага всім», а саме: уривчасте звучання електросирен, зокрема в запису через вуличні гучномовці, чи спеціально обладнаними автомобілями (тривалістю до п’яти хвилин).

Припинення звукового сигналу сирени не означає що небезпека минула. Необхідно перебувати у безпечному місці до часу передачі голосового повідомлення «Відбій повітряної тривоги».

Сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо виконати такі дії:

- Якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття.

- Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття.

- Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, яка означає відбій повітряної тривоги! Не виходьте доки не буде дана команда «Відбій повітряної тривоги!»

Наголошуємо, що інформує про повітряну тривогу офіційний телеграм-канал «Оповіщення ЦЗ».

Також інформацію про тривогу можна отримувати зі спеціального мобільного додатка "Повітряна тривога". Він сповіщає про небезпеку у конкретному регіоні України.

Де завантажити: у Google Play Market https://bit.ly/3swT9ma та AppStore https://apple.co/3hqmmJh