Перша леді України Олена Зеленська ознайомилась з діяльністю Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти

Перша леді України Олена Зеленська ознайомилась з діяльністю Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти

17.12.2023

Під час поїздки на Львівщину перша леді України Олена Зеленська відвідала комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти». Навчальний заклад є єдиним в Україні, який займається післядипломною освітою медичних сестер і фармацевтів.

Олена Зеленська оглянула симуляційно-тренінговий центр та навчальну аптеку коледжу, поспілкувалася з викладачами та медичними сестрами, які проходять цикли спеціалізації та тематичного удосконалення.

Щорічно на циклах спеціалізації й тематичного вдосконалення підвищують свій фаховий рівень 5 тис. медичних сестер і братів різних спеціальностей, а також фельдшери, акушерки, фармацевти не тільки зі Львівщини, а й з інших регіонів України. За період існування коледжу післядипломне навчання пройшли понад 200 тис. осіб.

Першій леді України презентували тренінги зі стрес-менеджменту та самодопомоги. Коледж є учасником Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка впроваджується за ініціативи Олени Зеленської. За підтримки Координаційного центру Кабінету міністрів України викладачі коледжу пройшли навчання за програмами mhGAP і Самодопомога +.

У симуляційно-тренінговому центрі Олена Зеленська ознайомилася з технологіями симуляційного навчання, стандартизованими пацієнтами, сучасними манекенами й тренажерами для відпрацювання практичних навичок тощо.

«Ще ціннішим є те, що коледж узяв на себе лідерство у впровадженні сучасних практично орієнтованих методик навчання медичних працівників. Колектив коледжу – у постійному пошуку, залучає європейський досвід підготовки медичного персоналу», – наголосила Олена Зеленська.

З директоркою коледжу Лесею Вовк Олена Зеленська обговорила проблеми й перспективи розвитку медсестринства та медсестринської освіти. Для надання якісних та ефективних освітніх послуг заклад гостро потребує розширення навчальних площ.

«За участі першої леді підбили підсумки року. Обговорили зміни в системі післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку, перший в Україні випуск сестри медичної / брата медичного з реабілітації, підготовку екстрених медичних техніків, а також результати проведення ІІІ Осіннього медсестринського форуму у Львові, що присвячений збереженню ментального здоров’я українців. Маємо багато амбітних планів та ідей, а головне є бачення, як ці плани реалізувати», – сказала Леся Вовк.