Підприємства області закликають дотримуватися трудового законодавства

Підприємства області закликають дотримуватися трудового законодавства

16.07.2021

На Львівщині напрацьовують алгоритм проведення робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Про це йшлося на спільній нараді у Львівській обласній державній адміністрації за участю представників влади з усіх районів області. Учасники обговорили ситуацію в області щодо дотримання соціальних стандартів та трудового законодавства.

Відповідно до розпорядження голови Львівської державної адміністрації від 17 червня 2021 року на Львівщині створюються спеціальні групи з фахівців районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, філій Львівського обласного центру зайнятості, управлінь Держпраці та ДПС у Львівській області, підрозділів ГУ НП, ДСНС.

Завданням таких об'єднань є аналіз діяльності підприємств, проведення превентивних заходів щодо запобігання порушення законодавства про працю в області, комунікація з громадами, супровід діяльності бюджетоутворюючих підприємств.

Присутній на засіданні голова постійної комісії з питань АПК, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький наголосив на важливості офіційного працевлаштування і сплати ПДФО до бюджету області та територіальних громад. За його словами, важливо організувати роботу груп так, щоб прийшовши з перевіркою вони проводили просвітницьку роботу, діяли на випередження порушників.

"Робочі групи мають чіткі завдання і мають сприяти виведенню з тіні виплат заробітної плати та працевлаштуванню населення на легальні робочі місця з усіма належними соціальними гарантіями. Такі групи жодним чином не повинні намагатися покарати чи створювати тиск на бізнес. Підприємці й так потерпають від «ковідних» обмежень", - зазначив Юрій Раделицький.

Учасники наради домовилися активніше проводити інформаційну та роз'яснювальну роботу серед населення, щоб стимулювати підприємців відмовитися від виплати зарплат в "конвертах".