Повітряне командування «Захід» відзначило 19-ту річницю створення

Повітряне командування «Захід» відзначило 19-ту річницю створення

17.12.2023

З нагоди відзначення 19-ої річниці повітряного командування «Захід» відбулись урочистості за участі керівництва і військовослужбовців, представників обласної та міської влади, капеланів, волонтерів, ветеранів.

«Вітаю колектив із черговою річницею. Дякую кожному за вашу службу. Зробимо все для того, щоби перемога була за нами», – зазначив Командувач Повітряних Сил ЗС України, генерал-лейтенант Микола Олещук.

Повітряне командування «Захід» відповідає за захист від ударів з повітря восьми областей заходу, працюючи в режимі 24 години, 7 днів на тиждень. Радіотехнічні і зенітні ракетні підрозділи повітряного командування «Захід» виявляють і знищують крилаті ракети, літаки і гелікоптери та безпілотні літальні апарати ворога. Авіація протистоїть ворогу в повітрі і завдає ракетно-бомбові удари по російських окупантах на землі.

«Сьогодні нам дійсно є чим пишатися: результативна робота бойових обслуг, мобільних вогневих груп, льотних екіпажів рятує життя мирного населення, наших бойових побратимів, рятує важливі державні обʼєкти і обʼєкти критичної інфраструктури», – сказав командувач ПвК «Захід», генерал-майор Борис Генов.

З початку широкомасштабного вторгнення бойовою обслугою зенітних ракетних полків, льотними екіпажами та мобільними вогневими групами знищено 1612 цілей, в тому числі 58 літаків, 38 вертольотів, 358 крилатих ракет, 991 БПЛА, 76 зенітних ракетних комплексів, 3 радіолокаційні комплекси, 4 комплекси РЕБ, 1 зенітний ракетний гарматний комплекс, 1 аеростат, 1 бойова броньована машина, знищено 81 наземні цілі.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували памʼять загиблих побратимів. Бійців Повітряного командування «Захід» нагородили державними та відомчими нагородами, відзнаками, грамотами, подяками, а також цінними подарунками. Від імені Львівської обласної ради з 19-ою річницею військовослужбовців Повітряного командування «Захід» привітав в.о. керуючого справами Ярослав Гасяк.