При Львівській митниці запрацює центр інформування про перевезення гуманітарного вантажу з Польщі

При Львівській митниці запрацює центр інформування про перевезення гуманітарного вантажу з Польщі

15.03.2022

Гуманітарний штаб при Львівській митниці стає українсько-польським центром обміну інформацією щодо перевезення гуманітарної допомоги.

Польські митники допомагатимуть Львівській митниці в оперативних консультаціях щодо перевезення гуманітарної допомоги. Про це було домовлено на зустрічі керівництва Львівської митниці та представників Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Під час зустрічі в.о. керівника Львівської митниці Даніїл Меньшиков обговорив з Першим радником Посольства Республіки Польща з митних та фіскальних питань в Україні Бартошем Ґрушецкі посилення взаємодії під час воєнного стану в Україні.

Зокрема, сторони домовилися про:

- оперативний обмін інформацією про зміни законодавства в обох країнах,

- подання переліку митних установ, які обробляють гуманітарні вантажі в спеціальному режимі,

- оперативні консультації щодо митних формальностей.

За результатом зустрічі сторони домовились про те, що митники та волонтери з Гуманітарного штабу Допомогти UA Lviv, який діє при Львівській митниці, оперативно отримуватимуть інформацію від польських колег для подальших консультацій перевізників.

Таким чином, штаб #ДопомогтиUALviv стане україно-польським консультаційним центром для донорів та перевізників з оперативного інформування про зміни законодавства, нормативного регулювання та порядку перевезення гуманітарних вантажів через польсько-український кордон як з України, так і з Польщі.

Нагадуємо інформаційні канали Штабу Допомогти UA Lviv існують у фейсбуці та телеграмі.

Телефони гарячої лінії: 0954868872, 0976118554, 0934577492, 0934508297, 0934508291.