Профільна комісія ініціює розгляд облрадою питання про хід реформи децентралізації на Львівщині

Профільна комісія ініціює розгляд облрадою питання про хід реформи децентралізації на Львівщині

03.09.2019

 

Сьогодні, 3 вересня, відбулося засідання комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури.

Депутати заслухали звіти про виконання:

- Програми розвитку мережі та утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2018 - 2020 роки. Станом на 1 вересня виконання програми становить 30%.

- Програми комплексного розвитку території Львівської області на 2016 – 2020 роки. Станом на 1 вересня виконання програми становить 46,2%.

Крім того, члени комісії ініціювали розгляд обласною радою у ІІ півріччі питання про хід реформи децентралізації в Львівській області. Оскільки, як відомо, процес децентралізації в країні поступово підходить до свого логічного завершення, тому на теперішньому етапі важливим є закінчити процес створення об’єднаних територіальних громад. А друге питання, що постає зараз, – це напрацювання нового адміністративно-територіального устрою.

Варто додати, що депутати під час засідання також розглянули низку листів і звернень, скерованих на розгляд комісії, пов’язаних із дорожнім господарством, адміністративно-територіальним устроєм, регулюванням земельних відносин.