Профільна комісія опрацювала актуальні питання галузі охорони здоров’я

Профільна комісія опрацювала актуальні питання галузі охорони здоров’я

20.12.2019

20 грудня відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту.

Під час засідання члени комісії підтримали ініціативу відновлення роботи кабінету огляду водіїв на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння.

«Усі розуміємо, що це треба зробити. На наш погляд, це має бути окремий кабінет, де працюватимуть сертифіковані спеціалісти. Головне, щоб все було правильно організовано і з медичної, і з юридичної точки зору», - наголосив перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

Відтак на першому етапі буде відновлено роботу кабінету огляду водіїв на базі Львівського обласного медичного центру превенції та терапії узалежнень, а в І півріччі 2020 року планується утворити вже окремий профільний структурний підрозділ.

Варто зауважити, що депутати розглянули також низку питань щодо перетворення комунальних закладів охорони здоров’я у комунальні некомерційні підприємства, зокрема Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансера та дитячого психоневрологічного диспансера. 

Крім того, депутати опрацювали листи й звернення від керівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ,  організацій, що надійшли на розгляд комісії.