Профільна комісія погодила створення обласного комунального Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям

Профільна комісія погодила створення обласного комунального Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям

21.06.2024

Постійна комісія з питань комунального майна на засіданні сьогодні, 21 червня, погодила створення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям».

Новий центр створять шляхом об`єднання будинків дитини «Любисток» та «Мальви». За словами керівниці департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Наталії Літвінської на утримання цих закладів у наступному році не передбачено державних субвенцій. Загалом для функціонування будинків дитини необхідно 70 млн грн.

Зараз у будинках дитини «Любисток» та «Мальви» перебувають понад 100 дітей, 35 з яких діти з інвалідністю, у тому числі з важкими патологіями.

«У випадку перетворення будинків у центр реабілітаційної й паліативної допомоги та підписання пакетів медичних послуг, вони зможуть законтрактуватися та фінансуватися Національною службою здоров'я України. Якщо будинки об'єднаються в одну юридичну особу, їм буде легше претендувати на більшу кількість пакетів від НСЗУ», – повідомила Наталія Літвінська.

Також центр зможе набрати нових фахівців, закупити додаткове спеціалізоване та медичне обладнання та покращити доступність будівель. Успішний досвід перетворення і функціонування центру на базі колишніх будинків дитини львів'яни вивчили у Сваляві.

Кінцеве рішення про створення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям» має ухвалити сесія Львівської обласної ради.

«Комісія погодила створення «Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям. Мова йде про об'єднання комунальних будиків дитини. Це дасть нам можливість покращити фінансову і господарську діяльність, спрямувати вивільнені кошти на розвиток закладів. Також ми погодили проведення робіт, що стосуються питань інклюзії та підтримали прийняття в обласну власність «Дрогобицького фахового коледжу нафти і газу» в рамках реорганізації фахових закладів освіти», – зазначив заступник голови комісії Ростислав Добош.