Регіональна програма розвитку містобудівного кадастру та просторового планування покликана допомагати громадам розвиватися, – Володимир Кирилич

Регіональна програма розвитку містобудівного кадастру та просторового планування покликана допомагати громадам розвиватися, – Володимир Кирилич

10.04.2024

Комісія з питань розвитку місцевого самоврядування під час засідання у вівторок, 9 квітня, заслухала інформацію департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА про наявні заявки територіальних громад Львівщини для участі в 2024 році в Регіональній програмі розвитку містобудівного кадастру та просторового планування.

Про це повідомив голова комісії Володимир Кирилич.

«Після детального розгляду інформації маємо розуміння реалізації у 2024 році Регіональної програми розвитку містобудівного кадастру та просторового планування в частині земельних відносин. На сьогодні вже сформовано перелік територій, які пропонується залучити до фінансування у межах цієї програми. Однак відкритим залишається питання додаткового фінансування програмного документа з обласного бюджету.

Бо, як відомо, є території, які не мають можливості розвиватися через мінімальні доходи свого бюджету. Тому питання їхнього розвитку, пошук механізмів та джерел додаткових надходжень – є важливим. Власне, у цьому напрямку, а особливо в частині земельних відносин, Регіональна програма розвитку містобудівного кадастру та просторового планування може допомогти», - підкреслив Володимир Кирилич.

Крім того, комісія розглянула звернення представників громадськості села Конопниці щодо, на їхню думку, недотримання Оброшинською сільською радою Львівського району вимог проведення громадського обговорення детального плану території щодо зміни цільового призначення земельних ділянок та розташування змішаної житлової та громадської забудови на вул. Дзеркальна та вул. Сяйво в с. Конопниця.