Рік Івана Боберського: у Львівському університеті фізичної культури провели урочисту академію

Рік Івана Боберського: у Львівському університеті фізичної культури провели урочисту академію

23.12.2023

Сьогодні, 23 грудня, у Львівському державному університеті фізичної культури відбулася урочиста академія, приурочена до 150-річчя від дня народження Івана Боберського.

Рішенням Львівської обласної ради 2023 рік на Львівщині проголошено Роком Івана Боберського - діяча української національної фізичної культури.

З цієї нагоди на будівлі головного корпусу університету відкрили пам’ятну дошку Івану Боберському.

Як наголосив під час вітального слова голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета, саме профільна комісія обласної ради ініціювала та підготувала на сесію проєкт рішення про відзначення Року Боберського на Львівщині. Відтак впродовж року відбулося чимало важливих подій, пов’язаних з діяльністю видатного українця. 

«Звичайно, ми б хотіли, щоб такі події проходили більш масштабно, однак незважаючи на складний час, маємо популяризувати та пропагувати постать Івана Боберського не лише на Львівщині, а й за її межами.
Іван Боберський – відомий державний, громадський та військовий  діяч. Ми маємо гордитися такою особистістю, завдяки якому виросла ціла плеяда видатних українців», - зауважив Святослав Шеремета.

Довідково:
Іван Боберський був одним з перших у Галичині фахівцем у сфері фізичного виховання та спорту, професор німецької філології та викладач руханки у Львівській академічній гімназії, засновник «Українського спортового кружка», голова українського гімнастично-спортивного  товариства «Сокіл-Батько», член бойової управи УСС, голова відділу військової преси Державного секретаріату ЗУНР, популяризатор українського тіловиховання як засобу пробудження національної свідомості.