Розпочала роботу XXIII позачергова сесія Львівської обласної ради

Розпочала роботу XXIII позачергова сесія Львівської обласної ради

28.06.2024

Сьогодні, 28 червня, стартувала ХХІІІ позачергова сесія Львівської обласної ради.

В порядку денному сесії – понад 20 питань. Зокрема, щодо стану виконання Комплексної програми «Безпечна Львівщина», низка майнових та екологічних питань, заяви та звернення.

На початку засідання депутати вшанували  хвилиною мовчання загиблих військовослужбовців, які віддали життя у російсько-українській війні.

«Сьогодні Львівщина прощається з шістьма Героями: Володимиром Шередько, Євгеном Лілісоном та Андрієм Горбковим зі Львова, Андрієм Гаркотом з села Кавсько Стрийської громади, Петром Михальчуком з села Ясениця Турківської громади, Миколою Казьмірчуком з села Гаї Смоленські Бродівської громади. 
Вічна пам’ять та шана усім захисникам та захисницям України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Також сьогодні з нагоди Дня Конституції у сесійній залі виступили відомі українські політики, громадські діячі, народні депутати України кількох скликань, творці та безпосередні учасники ухвалення Основного Закону незалежної української держави – Ярослав Кендзьор та Михайло Косів.

Після їх виступів перед депутатським корпусом Юрій Холод вручив їм Почесні відзнаки Львівської обласної ради.

До слова також запросили депутата першого демократичного скликання Львівської обласної ради, колишнього голову Львівського  облвиконкому Степана Давимуку.

Також  керівництво області урочисто вручило державні нагороди та нагороди Верховної Ради України відомим діячам Львівщини за вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя.