Розширення цілей кредитування та додаткові кошти на стартап-проекти для учасників АТО (ООС): депутати внесли зміни до Програми підвищення конкурентоспроможності

Розширення цілей кредитування та додаткові кошти на стартап-проекти для учасників АТО (ООС): депутати внесли зміни до Програми підвищення конкурентоспроможності

10.09.2019

Депутатський корпус Львівської обласної ради сьогодні, 10 вересня, вніс зміни до Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області, зокрема розширивши цілі кредитування та передбачивши додаткові кошти на підтримку стартап-проектів для учасників АТО (ООС).

Відтак у механізмі відшкодування відсотків за кредитами для малих підприємств розширено цілі кредитування, які підпадають під відшкодування відсотків за кредитами:

- Придбання устаткування, обладнання, інших основних засобів виробничого призначення.

- Модернізація технологічного процесу виробництва з метою зниження його собівартості.

- Впровадження технологій енергоефективності у виробничий процес.

- Розроблення нових видів продукції (товарів).

- Промоція бізнесу в пошуку нових ринків збуту.

- Придбання транспортних засобів.

- Проведення капітального будівництва.

Разом із тим змінено основні умови відшкодування відсотків за кредитами, а саме:

- Суб’єкти малого підприємництва можуть брати кредит на будь-яку суму, проте відсотки відшкодовуватимуться за розміром кредиту не більше 3 млн гривень.

- Суб’єкти малого підприємництва можуть брати кредит на будь-який термін, проте відсотки відшкодовуватимуться за період не більше 3 років.

Крім того, на підтримку стартап-проектів виділено додаткові кошти для учасників АТО (ООС), які попередньо подали заявки відповідно до умов Програми.