Схід і Захід разом: міжрегіональна співпраця від Донбасу до Карпат

Схід і Захід разом: міжрегіональна співпраця від Донбасу до Карпат

09.12.2019

Сьогодні, 9 грудня, у межах конференції «Співпраця задля розвитку» відбулася панельна дискусія «Схід і Захід разом: міжрегіональна співпраця від Донбасу до Карпат».

У відеозверненні заступник міністра освіти і науки України Любомира Мандзій підкреслила, що мости єднання, що зводяться у межах проєкту «Схід і захід разом», стануть поштовхом для молоді, а їх успіхи творитимуть майбутнє України.

У свою чергу голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський наголосив, що зміцнення країни відбувається через інтеграцію регіонів. «Дуже правильно, що акцент ставиться на дітей. Вважаю, що необхідно долучити до міжрегіональної співпраці і бізнес-делегації, щоб соціально орієнтований бізнес долучився до наших ініціатив. З боку Львівської ОДА обіцяю сприяння», - сказав він.

Беручи слово, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Денис Шмигаль, задекларував готовність Івано-Франківської області долучитися до проєкту «Змінимо країну разом». «Надзвичайно важливе єднання України від Донбасу до Карпат», - поділився думками посадовець.

Голова Луганської обласної державної адміністрації-обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай запевнив, що співпраця Львівщини і Луганщини обов’язково буде продовжуватися. «Єдина війна, яку ми сьогодні програємо, це інформаційна війна. Тому наші обопільні обміни, упевнений, зроблять не менше, чим військові», - вважає Сергій Гайдай.

Зауважимо, що і голова Донецької обласної державної адміністрації-обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко також запевнив, що Донеччина долучається до проєкту «Змінимо країну разом», адже «без спілкування не буде успіху». 

До слова, конференція «Співпраця задля розвитку» відбувається за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.