Шлях соціального захисту чи шлях економічного розвитку Карпат – маємо знайти «золоту середину», – Андрій Парубій

Шлях соціального захисту чи шлях економічного розвитку Карпат – маємо знайти «золоту середину», – Андрій Парубій

26.06.2019

 

Кілька місяців тому Кабінет Міністрів України затвердив загальну концепцію розвитку українських Карпат. На черзі – детальна концепція, прийняття якої очікується у вересні-жовтні. Про це під час сьогоднішньої дискусії «Карпатський прорив. Партнерство заради розвитку» в рамках Форуму місцевого розвитку повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

«Зараз і в суспільстві, і в органах влади триває обговорення, який шлях розвитку мають обрати карпатські території. Шлях соціального захисту, чи шлях економічного розвитку. Ми повинні знайти «золоту середину», щоб забезпечити високі соціальні стандарти, але водночас і сприяти максимальному притоку в регіон інвестицій як українських, так і закордонних», – заявив Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради виділив ключові етапи в розвитку гірських територій. На його думку, це створення сучасної інфраструктури, насамперед будівництво якісних доріг, підтримка екологічних проектів та розвиток туристичної сфери.

«Карпати стають все привабливішими для туриста, і не лише для українського. Основою цього є не лише мальовничі карпатські гори, але й унікальні народні традиції, мистецтво та ремесла, які збереглися на наших землях», – сказав він.