Сійте в людях зерна віри, добра, справедливості, любові до Бога та до України, - Ірина Гримак на випуску семінаристів

Сійте в людях зерна віри, добра, справедливості, любові до Бога та до України, - Ірина Гримак на випуску семінаристів

20.06.2021

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак  привітала випускників Львівської духовної семінарії із завершенням  академічного року. 

«Перш за все - це свято наших семінаристів-випускників. Вирушаючи з цих стін рідної семінарії , ви добровільно йдете на дорогу душпастирського служіння. 

Сучасне служіння священика, на мою думку, є непростим. Щоб провадити людей до Бога, потрібно докладати чимало зусиль та праці. Але я переконана, що вам все вдасться.

Вам  є на кого рівнятися: Маркіян Шашкевич, Андрей Шептицький, Йосип Сліпий, Володимир Стернюк, Любомир Гузар, можна назвати ще багатьох, – це ті люди, які повинні бути для вас прикладом, а їх служіння – зразком та відповіддю на багато питань, які будуть виникати у житті.  

Будьте добрими вчителями і хай ваше майбутнє служіння буде на Славу Божу і на славу нашої держави. Сійте в людях зерна віри, добра, справедливості, любові до Бога та до України», - зазначила під час вітального слова Ірина Гримак.

Ірина Гримак також відзначила за відмінні успіхи в навчанні, лідерські якості та активну громадську діяльність цінним подарунком Львівської обласної ради семінариста, старосту VI курсу Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ – Святослава Оришака.

Окрім того, голова облради передала отцю-ректору Ігорю Бойку для бібліотеки семінарії нове зібрання творів Василя Стефаника у трьох томах.  

Як відомо, цього року ми святкуємо 150 років від дня народження письменника та громадського діяча, який активно листувався та у скрутні часи отримував фінансову підтримку від митрополита Греко-католицької церкви Андрея Шептицького.