Сьогодні в Україні відзначають День Територіальної оборони України

Сьогодні в Україні відзначають День Територіальної оборони України

02.10.2022

Сьогодні, 2 жовтня, у Львові відбулися святкові заходи з нагоди другої річниці створення Територіальної оборони України.


Голова комісії з питань бюджету та соціально-економічно розвитку Володимир Квурт  від імені Львівської обласної ради привітав військовослужбовців 125-ї бригади Сил територіальної оброни Збройних сил України.


«Дякую Вам за приклад служіння своїй територіальній громаді, за приклад громадянського обов’язку, який ви сьогодні демонструєте. Дякую за захист та можливість працювати та розбудовувати нашу Україну. Бажаю усім, щоб ви повернулися живими і здоровими до своїх родин і щоб Україна перемогла», - зазначив під час виступу Володимир Квурт.


Голова комісії також  вручив Грамоти та нагороди Львівської обласної ради кращим військовослужбовцям 125-ї бригади Тероборони ЗСУ.


Присутні також вшанували бійців, які полягли в бою за вільну та незалежну Україну.
«Україна шанує своїх великих героїв, які зараз захищають Україну. Це ті відважні бійці, які за покликом серця, особливо на початку широкомасштабної агресії проти нашої держави, взяли в руки зброю, щоб боронити нашу землю, захищати свої родини. Ми б’ємо і будемо бити нашого ворога, будемо гнати окупанта з нашої землі і ми переможемо.  
На жаль, війна забирає наших хлопців, але пам’ять про наших Героїв житиме у віках», - наголосив командир 125-ої бригади, генерал-лейтенант Артур Горбенко. 


Територіальна оборона - наймолодший рід військ Збройних Сил України. Бійці ТрО беруть активну участь у бойових діях, виконують завдання на позиціях з захисту країни, допомагають цивільними, обороняють об’єкти критичної інфраструктури. У перші дні повномасштабної війни до сил ТРО влилися сотні тисяч українців — чоловіків та жінок.


У лютому саме сили ТРО допомогли військовим ЗСУ стримати натиск, разом героїчно боролися і відкинули ворога з Київщини, Чернігівщини, Сумщини. Зараз героїчно тримають оборону Миколаєва та Запоріжжя, звільняють Харківщину, Донеччину та Херсонщину.


Як відомо, 103 окрема бригада Сил територіальної оборони Регіонального управління Сил територіальної оборони також виконує бойове завдання по обороні держави від агресора, зокрема на території Донецької області. Військовослужбовці бригади утримують визначену лінію оборони, не даючи можливості окупантам проводити наступ. Бійці бригади звільнили та взяли під контроль ряд населених пунктів Донецької області. Сьогодні бригада продовжує звільняти Україну від російських загарбників.


Цими днями бригада отримала Бойовий прапор - почесне знамено, яке вручають підрозділам збройних сил України від імені Президента України.