Спеціалісти Клінічного центру дитячої медицини успішно прооперували тримісячного малюка з щелепно-лицевою вадою

Спеціалісти Клінічного центру дитячої медицини успішно прооперували тримісячного малюка з щелепно-лицевою вадою

20.06.2024

Хірурги Клінічного центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» успішно виправили вроджену ваду у 3-місячного малюка з Одеси. Про діагноз сина батьки дізнались ще під час вагітності. 

«У Яни з Одеси Максим - перша дитина. Про вроджену ваду щелепно-лицевої ділянки - двобічну розщілину губи і альвеолярного відростка - вона дізналася на 21 тижні вагітності, під час планового УЗД. Тоді це звучало, як грім серед ясного неба, адже батьки відповідально підходили до появи малюка у родині, виконували всі рекомендації лікарів. Але тато і мама Максимка не розгубилися і почали вивчати, де ж можна допомогти своєму синочку. 7 місяців вони чекали на рятівну операцію і ось її зробили дитячі щелепо-лицеві хірурги ОХМАТДИТУ, - розповіли медики. - Познайомилася наша команда лікарів з маленьким пацієнтом ще до народження. Після консультацій з генетиками, амніоцентезу (дослідження навколоплідних вод для зʼясування причин вади) батьки Максимка наважилися зателефонувати нашій щелепно-лицевій хірургині Христині Пограничній. Вона все детально розповіла їм про те, як зустріти синочка, налагодити годування і найкраще підготуватися до операції із закриття дефекту губки. Батьки дитинки замість паніки отримали, свого роду, «домашнє завдання» і чемно його виконували. 
Коли у лютому цього року хлопчик народився, вони вже були озброєні знаннями і стежили, щоб малюк добре набирав вагу. Коли ж ваги показали заповітну цифру, яка дозволяє провести операцію приїхали до Львова на операцію».

Операція пройшла успішно, лікарям вдалося повністю виправити дефект губки, малюк одужав і вже поїхав додому,  набирається сил та навчився усміхатися.

«Максим нарешті їсть зі звичайної дитячої пляшечки, як усі малюки, видно, що йому вона більше подобається, ніж спеціальна, з якої їдять дітки з незрощенням, видно, що йому їжа смакує, він аж очка заплющує від задоволення під час годування. Ми чекали своє щастя 7 місяців, багато працювали і воно сталося з нами», - ділиться мама Яна.

Операційна команда: щелепно-лицеві хірурги Роман Огоновський та Христина Погранична, анестезіолог Володимир Міщук. 
Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

Контакти для запису на консультацію: 067 760 00 31.